Ik had heel wat plannen gemaakt om de volle maan te eren op vrijdag. Tenslotte zou ik zaterdagavond, wanneer de volle maan op haar hoogtepunt was, de avond doorbrengen bij vrienden. Dat het laat zou worden en ik waarschijnlijk moe zou zijn, stond voor mij vast. Maar van de plannen die ik gemaakt had de afgelopen week, kwam eigenlijk niets terecht. Toch nam ik vrijdagavond de tijd om de volle maan op me te laten inwerken. Samen met Luna ging ik wandelen langs het water waar we vaak samen onze tijd doorbrengen. Tijdens de wandeling genoten we samen van de maan en ook verzamelde ik een aantal voorwerpen die op ons pad kwamen.

Jammer genoeg was de maan niet te zien door de bewolking, maar we konden wel genieten van haar invloed. Toen we van het aangelegde pad afweken om vlakbij het water te gaan lopen, hield ik halt bij een boom die naar me reikte.

DSC_0302
copyright: Saar

Luna kwam naast me liggen en alle zaken die ik gevonden had, kregen hun plaatsje.

1924333_665798576846942_7116517488603992079_n
copyright: Saar

Toen ik na een korte meditatie de plek wilde verlaten, trok iets me terug en besloot ik om een klein stukje hout dat in het altaar verwerkt was, mee te nemen naar huis. Op dat moment wist ik nog niet wat er verder van dit kleine stukje hout zou worden.

Zondagochtend werd dit door de tarotkaart van die dag al gauw duidelijk. De betekenis van de kaart sloeg enerzijds in als een bom, maar anderzijds maakte het me heel vrolijk ook. ’s Avonds nam ik een witte kaars mee naar buiten, ging in het maanlicht zitten en toog aan het werk. Een symbool dat sinds die dag voor mij vrij belangrijk was, kreeg een plekje op dat stukje hout dat me vergezelde sinds die vrijdagnacht. Het mocht de laatste invloed van de volle maan ondergaan toen ik het buiten in de tuin liet liggen in het maanlicht.

10525388_667173240042809_5152459418291944531_n

One Reply to “Afgelopen volle maan”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.