Eigenlijk heb ik in mei zo goed als niet aan mijn doelen gedacht. Mei is voorbij gevlogen met zijn werkweken en volle weekends. De werkweken waren kort, waardoor er veel te doen was en de weekends zaten vol met werken en dingen die moesten geregeld worden voor ons huisje. Jullie hebben trouwens nog een update tegoed! Toch leek het mij eens interessant om te zien wat er van mijn doelen is terecht gekomen. Misschien heb ik onbewust toch nog een paar doelen bereikt?

Werken aan jezelf: compassie

Ik lees de lijst die ik opgesteld heb met een beetje verbazing. Eigenlijk is dit verbazingwekkend goed geslaagd. De meditaties rond compassie, daar heb ik niet zoveel tijd in gestoken. Ik heb er wel een aantal gedaan, maar dat waren meestal korte meditaties. Door de drukte heb ik meer tijd genomen om ‘tot mezelf’ te komen dan om meditaties rond compassie te doen.

De digitale wereld heeft echter heel lang op mijn kunnen wachten. De voorbije twee weken was het zelfs op mijn blog behoorlijk stil, omdat ik bezig was met mezelf herbronnen en ziek zijn. Over mijn blog is er ook heel veel door mijn hoofd gegaan: hoe ga ik daarmee verder? Wil ik mezelf nog de druk op leggen van het bloggen op vaste dagen? Over welke onderwerpen wil ik verder schrijven? Facebook, Twitter en instagram bleven eigenlijk als vanzelf een beetje links liggen. Daar had ik eigenlijk niet zoveel moeite mee.

De verbondenheid die ik nodig had met ten eerste mijn man en ten tweede de mensen om mij heen lijkt wel terug te zijn. Tijd maken voor elkaar doen ik en mijn Lief steeds spontaner. We luisteren naar elkaar na een lange werkdag, eerder dan dat we elk ons eigen ding doen. We praten ook meer tussendoor. Het helpt dat ik het voornemen om hem meer te vertellen over hoe ik mij voel in de praktijk breng. Ik probeer ook meer te luisteren naar zijn kant van een verhaal. Zo komen we er samen wel uit, maar ook zijn onze conversaties wel anders. Het is fijn om dit te zien. Ook naar vrienden toe merk ik dat het wel makkelijker gaat. Ten eerste is het zo dat ik veel beter weet waar ik voor ga en voor sta, dat maakt dat het ook fijner is om met hen te praten. Al zien mijn vrienden mij niet vaak – ik ben zo druk met alles – de paar telefoontjes en mailtjes tussendoor liepen wel een stuk aangenamer!

mei schrijven

Bloggen en schrijven: blijven schrijven

Oh, wat is dat mis gegaan zeg! Ten eerste heb ik de laatste twee weken van mei zelfs mijn blog een beetje verwaarloost, maar aan het schrijven voor mijn verhaal ben ik niet eens toe gekomen. Vandaar dat ook de beloofde updates over het schrijven uit bleven. Ik wil dit echter niet zomaar in de vergeethoek duwen…

Spiritueel: aandacht voor de maan

Ook dit is er serieus bij ingeschoten. Hoe realistisch was ik toen ik die doelenlijst ging opstellen? Ik heb hier helemaal geen tijd voor gehad. Toch heb ik wel iets gedaan!

Ik ben in eerste instantie een boek gelezen over de maan en haar belang doorheen de geschiedenis van de mensen. Daarnaast ben ik ook bewuster bezig met het opvolgen van de maan. Ik kijk sneller naar de hemel en ben op zoek naar haar. In mijn dagboek vind je terug welke maanstand ik waar genomen had, tenzij ik geen man had opgemerkt. Toevallig staat er tijdens nieuwe maan dus ook geen maanstand in mijn dagboek, tot ik een paar dagen geleden de wassende maan aan de hemel opmerkte. Ik moet eerlijk bekennen dat het steeds moeilijker wordt om buiten te zijn wanneer het donker is ook!

mei maan

Professioneel: vast contract

Dat zal eentje zijn om nog mee te nemen naar de komende maanden, want morgen heb ik de testen als onderdeel van de procedure. Daarna zal er nog een gesprek zijn met mijn leidinggevenden en pas op 8 juli zal de Raad van Bestuur een beslissing nemen. Ondertussen is het dus in spanning afwachten, want mijn tijdelijk contract loopt maar tot 30 juni en daarna kan mijn contract eigenlijk niet meer verlengd worden. Dat zullen acht dagen zijn die ik waarschijnlijk zal spenderen in mijn huisje om de spanning over de beslissing even te vergeten!

Persoonlijk: project (t)huis

Mei was inderdaad de maand van de aannemers. De elektriciteit is volledig vernieuwd in ons huis, de nieuwe ramen zijn geplaatst, de loodgieter is op dit moment druk bezig met alle water- en gasleidingen. Eind deze week zijn alle grove infrastructuurwerken afgehandeld en wordt de keuken geplaatst. Daarna kunnen wij beginnen aan onze afwerking: valse plafond beneden, plafond schilderen boven, deuren en oude ramen schilderen, behangen, muren schilderen en laminaat leggen. Er is nog heel wat werk aan de winkel, maar we zien het volledig zitten!

mei huis

Al bij al valt het nog serieus mee met die doelen voor mei. Zo slecht heb ik het er niet vanaf gebracht, al was ik niet geheel realistisch geloof ik! Voor juni zal dat wel anders worden.

Hoe is het jullie vergaan deze mei-maand?

12 Replies to “Afgelopen mei”

 1. Is dat dan ook niet hetgeen wat zo leuk is aan het leven? Je kunt ongeveer doelen opstellen, en voor dat moment ben je wel realistisch, maar je weet nooit wat er werkelijk komen gaat. 😉

  Ik heb je wel gemist, maar zag het al voorbij komen, dat je ziek was geworden, ik hoop dat je nu echt weer aan de beterende hand bent, en als je de maan van nu wilt zien, ze staat op mijn blog in foto’s, ik krijg er een hoop complimenten over in elk geval. <3 Misschien stelt dat je doel van de maan al een beetje bij, ze morgen immers pas vol!

  <3

  1. Dat is absoluut leuk aan het leven! Dat houdt de spanning er een beetje in. Ik ben vereerd met de mededeling dat je me gemist hebt. Ergens heb ik me dat toch wel afgevraagd, of het opviel dat ik minder aanwezig was.

 2. Ik denk dat het heel erg logisch is dat bepaalde doelen minder behaald zijn doordat je erg gefocust was op het eerste doel. Tenminste, dat idee krijg ik bij het lezen van deze post. Wanneer je bezig bent met aan jezelf werken en werken aan meer compassie vallen andere dingen misschien een beetje weg. Niet zo gek ook, want dat kost allemaal gewoon heel erg veel tijd en energie. Mooi dat jij en Lief elkaar steeds meer (en ook spontaan) ‘terugvinden’. 🙂
  Ik heb je blogjes wel gemist, maar denk dat je vooral even voor jezelf moet zorgen nu.
  Liefs
  Kim onlangs geplaatst…Praten over pappa #4: herinneringen koesterenMy Profile

  1. Zo had ik het nog niet bekeken. Je hebt eigenlijk wel gelijk. Werken aan jezelf kost veel tijd en energie. Ik doe het voor mezelf en met veel plezier, maar naast de drukte omwille van het huis is het behoorlijk vermoeiend. En dus neem ik al sneller een boek of maak een wandeling dan me met die andere doelen bezig te houden 😛

 3. Zo te lezen ben je met al je doelen wel bezig geweest en dat is volgens mij het belangrijkste. En doelen zijn er ook om bij te stellen en om flexibel mee om te kunnen gaan. Het lijken mij dingen die je nastreeft en niet die je jezelf oplegt.

  1. Ik heb er ook geen slecht gevoel bij hoor dat ik ze niet behaald heb. Ik stel ze op voor mezelf, om het leven een beetje leuker en aangenamer te maken. Dus ik lig er zeker niet wakker van. Mijn doelen van juni die ik morgen publiceer zijn een stuk beperkter 😉

 4. Heel mooi dat er meer verbondenheid is met je man en de mensen om je heen. Fijn ook dat je er geen moeite mee had om social media links te laten liggen! Die tijd voor het leven offline geeft vaak veel meer voldoening. Ik hoop dat je testen goed zijn gegaan i.v.m. het vaste contract! Leuk dat het huis al zo opschiet, ik ben weer benieuwd naar een volgende update hierover!

  1. Offline is vaak veel leuker dan online. Ik merk dat ik meer lees en meer zin heb in andere dingen. Ik krijg ook meer gedaan op een dag. Ja, het werkt wel positief!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.