Wat is de maand juli voorbij gevlogen. We hebben veel tijd gestoken in alle afwerking in het huis, er was een grote verandering i.v.m. mijn werk en de mooie dingen in het leven zien, werd nog belangrijker dan het al was. Voor juli had ik eigenlijk niet echt doelen opgesteld. Ik had gewoon de doelen van juni over genomen en besloot om daarmee verder te gaan. Op het einde van deze maand bekijk ik die drie doelen graag nog eens opnieuw.

Werken aan jezelf: goed voor jezelf zorgen

Het was een van de moeilijkste opdrachten voor de maand juli. Sowieso eindigde mijn contract op 30 juni, ook al wist ik toen nog niet wat de toekomst zou brengen. Ik had dus plots veel vrije tijd, of wat daarvoor moet doorgaan. De dagen stonden namelijk in teken van mijn sollicitatie voor mijn eigen job en het huis dat moest worden afgewerkt. Het was rennen en springen, want ik wist in de tweede week van juli al dat ik mijn andere sollicitaties behoorlijk serieus zou moeten gaan nemen. Van het ene gesprek naar het andere, kleren verwisselen, snel nog wat bijspringen in het huisje ’s avonds, allerlei andere zaken regelen en afspraken maken met mijn Lief hoe we alles zouden verdelen. Er bleef niet veel tijd over voor mezelf.

Het boek dat ik had liggen, daar waren maar een tiental bladzijden in gelezen. Series heb ik niet gekeken. Mijn meditaties bleven ook liggen, ook al begon ik goed aan de meditation challenge, ondertussen ligt ook dat alweer een hele tijd stil. Het enige belangrijke dat ik echt voor mezelf heb gedaan, is het feit dat ik meteen ging slapen wanneer ik moe was en dat we het koken even minder serieus namen. Er werd al sneller snel buitenshuis iets gegeten of een diepvriesmaaltijd opgewarmd.

Heb ik goed voor mezelf gezorgd? Niet echt, ik ben heel bewust over mijn grenzen gegaan met een aantal gevolgen van dien (twee auto-ongelukken op een week tijd). Pas de laatste week ben ik mijn grenzen terug aan het respecteren en mijn inspanningen aan het recupereren.

Bloggen en schrijven: blijven schrijven

Begin juli probeerde ik nog om regelmatig een blogje online te laten verschijnen, maar aangezien ik ongelofelijk moe was en merkte dat mijn energie echt naar andere zaken moest gaan, besloot ik om het bloggen voor een tijdje links te laten liggen. Ik hou ervan om ook een beetje kwaliteit af te leveren en dat zou mij nooit lukken met de vermoeidheid die ik voelde en alles wat mijn gedachten overheerste. Het is geen slechte beslissing geweest, want het opnieuw opstarten van mijn blog loopt ook niet zo moeizaam als ik eerst dacht.

Omdat ik al die weken niet geschreven had, was de schrijfflow ook een beetje verdwenen en had ik eigenlijk geen idee waarover ik wilde gaan schrijven. De inspiratie leek verdwenen. Maar met wat meer tijd om ook weer zelfhulpboeken en aanverwanten te lezen komen de ideeën als vanzelf terug op. Hé, ik neem terug deel aan het leven en het leven geeft mij het mooiste geschenk dat ik krijgen kon!

Persoonlijk: project (t)huis

Al mijn energie ging de afgelopen maand voornamelijk naar dit doel. Er moest worden geschilderd, behangen, gevloerd, geschuurd, er moesten tegels op de muren komen, laminaat gelegd zowel boven als beneden,… Er waren eigenlijk nog meer dan genoeg klusjes te doen om en rond het huis. Daarnaast moest alles in het oude huis ook worden ingepakt omdat we op tijd wilden verhuizen. Daarna zou er ook nog een week opruimen en poetsen in het huurhuis volgen.

We zijn er in geslaagd om drie kamers volledig af te krijgen, de badkamer gebruiksklaar te maken en de living en keuken volledig af te werken. Het huis is meer dan bewoonbaar, maar er wachten nog een heleboel klusjes op ons. De komende maanden zal je dit doel waarschijnlijk nog wel op mijn doelenlijst zien verschijnen!

Hoe is juli voor jullie verlopen? Hebben jullie je doelen bereikt of gewoon genoten van vakantie?

3 Replies to “Afgelopen juli”

  1. Fijn om een update te lezen, de zelfzorg komt snel terug wanneer je er een beetje meer tijd voor hebt. Het is vooral belangrijk om voldoende te rusten en toch gezond te blijven eten. Maar het einde van de verhuis is in zicht 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.