Ondertussen zijn we al zo’n twee weken ingetrokken in onze nieuwe stek. De eerste dag was behoorlijk onwennig, maar ondertussen zijn we met z’n vieren helemaal gesettled en zijn we ontzettend gelukkig met ons nieuwe huis. Ik vertel jullie graag de vijf voornaamste reden waarom ons nieuwe huis zo ontzettend geweldig is!

De rust

We zijn verhuisd van een rijwoning naar een halfopen bebouwing in een heel rustige wijk. Het is heerlijk om hier te wonen tussen mensen die elkaars rust respecteren. De weg die langs ons huis loopt is geen doorgangsweg, wat maakt dat er heel weinig mensen voorbij komen met de auto. Fietsers zien we in het weekend daarentegen veel meer, want blijkbaar loopt er een fietsroute langs ons huis. Maar al die fietsers, dat is net gezellig!

Voor ons huis is er ook een speelpleintje waar in de zomer speelpleinwerking door gaat en de rest van het jaar de giro samen komt op zondag. Dat zijn de enige drukke momenten op onze wijk. Wanneer mijn man (en hopelijk binnenkort ik ook) van het werk af komt, is het echt een oase van rust waar er geland kan worden. Heerlijk!

Natuur

Niet alleen is er rust op de wijk; rondom ons is er ook heel veel groen en natuur te vinden. Vanuit mijn slaapkamer kijk ik uit op een bomengroep en de mensen rondom ons hebben ook heel groene tuinen. Dat is dus ’s morgens wakker worden met de vogeltjes die fluiten en de hele dag door horen we ze af en toe een triller opzetten. Er wonen ook nog speciale vogels rondom ons. Zo is er een groene specht die ons regelmatig verblijdt met zijn ‘gelach’. Maar er zijn ook andere dieren die ik graag zie komen: de krekels die ’s avonds zo’n gezellig geluid maken en vleermuizen die de insecten komen vangen. De natuurliefhebber in mij is hier ontzettend gelukkig.

days of gratitude

Licht

Dankzij de grote ramen die we hebben vooraan en achteraan, maar ook omdat we voor een open keuken hebben gekozen is er ontzettend veel lichtinval in ons huis. Waar we in ons vorige huis vaak het gevoel hadden dat het avond was midden op de dag, wordt het hier heel laat donker. ’s Avonds kan ik lekker lang van het licht genieten en een boek lezen. ’s Morgen moeten we zelden de lichten aansteken, omdat het licht reeds volop binnen valt. Doordat we ook nog eens lichte kleuren gekozen hebben, die heel erg bij de woning passen, is alles nog veel lichter en luchtiger. Het hoeft niet gezegd dat een mens van veel licht een pak blijer wordt!

De grote tuin

Niet alleen ik ben blij met de tuin, ook onze twee vrienden Luna en Wolf zijn niet binnen te houden. De hele dag zijn ze buiten te vinden. Ze houden de buurt in de gaten, liggen te zonnen, genieten van de schaduw van de boom of besluiten om samen een spelletje te spelen. Af en toe zet een van de twee een spurt in en lopen ze rondjes in de tuin. Ik heb echt twee gelukkige hondjes. ’s Avonds liggen ze beiden buiten westen in hun zetel of dekens.

Daarnaast hebben we met het mooie weer ook al heel vaak buiten kunnen eten. Vaak vind je mij ook buiten om te lezen, met een tas thee of aan het schrijven. Waar we in ons vorige huis vaak niet in de tuin wilden gaan zitten, omdat we bijna op de buren zaten, is hier ontzettend veel ruimte en het gevoel van ‘rust’ overheerst. Heerlijk dus om in de tuin te vertoeven.

doelen augustus luna

Ruimte

Beneden is het iets kleiner dan ons huurhuis, maar eigenlijk is dat niet zo erg, aangezien onze bureau’s nu gewoon een eigen plek hebben. We hebben een werkkamer waar we de laptops hebben geïnstalleerd en de werkmodus echt aan kan (om te bloggen, verslagen te tikken, administratie te doen,…). Ook hebben we hier een deel van de boeken kunnen stockeren. We hebben ook een logeerkamer waar we bezoekers te slapen kunnen leggen (met een tweepersoonsbed). En daarnaast hebben we ook nog een hobbykamer, al is die nog niet geheel af. Dat is trouwens de enige kamer in huis die nog niet af is en ik zou er eigenlijk eens werk van moeten maken. En dan hebben we natuurlijk ook de slaapkamer. Eigenlijk overheerst het gevoel van ontzettend veel ruimte. We hebben trouwens ook nog de zolder, waar een heleboel kan mee gedaan worden!

Jullie kunnen het lezen. We zijn hier heel gelukkig en vinden dit een van de beste projecten die we tot nu toe samen hebben gedaan. Helemaal klaar zijn we nog niet natuurlijk. En terwijl ik dit schrijf, besef ik dat jullie nog een update tegoed hebben. Al zal instagram jullie wel al een kijkje gegund hebben. De update volgt!

Waarom houden jullie zo van je huis?

9 Replies to “5 redenen waarom ons nieuwe huis zo geweldig is”

 1. Klinkt echt heel goed allemaal! Lijkt me fijn, zo’n huisje in een rustige omgeving. Zelf kijk ik uit de op de buitengracht in Groningen, ook met bomen en water, dat is zoo heerlijk. En het wordt nooit saai, zo’n uitzicht.

 2. Heerlijk om te lezen hoe blij je bent met jullie nieuwe huis! Heel fijn dat het zo rustig en groen is, ik kan mij goed voorstellen dat je daar heel erg van geniet. Fijn dat Luna en Wolf ook zo genieten van hun nieuwe plek en veel buiten zijn!

 3. Wat fijn om te lezen hoe je blij je bent met jullie nieuwe (t)huis! 🙂
  Een huis met zoveel groen en zo’n mooie grote tuin, dat lijkt mij ook wel wat, hihi. Heerlijk!
  Ik hou van mijn huis door de ruimte die we hebben. Ook is het fijn hoe bereikbaar alles is vanaf ons huis, maar hoe we tegelijkertijd in een rustige wijk wonen.
  Liefs
  Kim onlangs geplaatst…Kleine gelukjes #9My Profile

 4. Echt, wat ziet je tuin er heerlijk uit zeg!
  Ik vind mijn huis erg fijn omdat ik een behoorlijk balkon heb (en dus goed buiten kan zitten, al is het niet zo lekker als jij 😉 ), en we redelijk wat ruimte hebben. Ook de energie die in ons appartement hangt is erg prettig, wat dat betreft is het een echte ‘thuis-plek’, en ik heb gemerkt dat dat voor mij erg belangrijk is – eigenlijk gewoon het allerbelangrijkst. Natuurlijk zou ik graag iets met een tuintje hebben, en iets waarbij ik niet drie trappen omhoog hoef om binnen te komen, en iets waarbij ik niet de hele dag de bovenburen hoor lopen – maar ik merk dat dit soort dingen voor mij bijzaak (kunnen) zijn.
  Jantine onlangs geplaatst…De maakbaarheid van gelukMy Profile

 5. Wauw, dat uitzicht is inderdaad heel rustgevend! Ik woon nu een jaartje in Gent en ‘k dacht dat ik nooit meer terug zou verlangen naar een gemeente / dorp, maar je foto’s doen me toch twijfelen 🙂
  In elk geval zijn we ondertussen nog helemaal gek op ons appartement. Het is net als jullie huis heel erg licht en ruim (ruimer dan nodig voor 2 personen, dus we kunnen hier gegarandeerd nog een aantal jaar wonen en zien wat de toekomst brengt).

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.