Een opkomende verkoudheid en vroege vogel spelen in het weekend: de ideale combinatie om behoorlijk moe te zijn op een maandagochtend. Gelukkig bestaat er dan koffie om de dag door te komen. En laat het vandaag nu ook nog eens Internationale koffiedag zijn! Ideaal om het eens over mijn favoriete koffiemomenten te hebben.

Bij het ontbijt – Of het nu een zware nacht was, of ik goed geslapen heb, een kopje koffie bij het ontbijt smaakt altijd. Een van mijn goede gewoonten is een uitgebreid ontbijt nemen. Een koffietje is dus niet het enige wat ik drink. Maar het is wel een ideaal drankje voor bij mijn boterhammen. Of bij verse pannenkoeken op zondagochtend.

Koffie

Als het allemaal even tegen lijkt te steken – Je hebt zo van die dagen waarop alles zich tegen je lijkt te keren. Je hebt een slechte nacht achter de rug. Je botst met je favoriete jasje tegen een pas geschilderde deur. Er valt een nietjesmachine zomaar op je teen. En een papercut kon er natuurlijk ook wel bij. Dan is de beste troost een heerlijk potje koffie.

Op een terrasje in het ochtendzonnetje – Het maakt me niet uit of dat een zomerzonnetje of een winterzonnetje is, als het maar niet snikheet is (dan ben ik niet zo’n koffiedrinker). Zelfs als het wat frisser is, vind ik het heerlijk om met een dekentje en een koffie buiten te genieten. Lekker mijn handen verwarmen aan mijn mok. Genieten van de prille warmte op je gezicht. Heerlijk koffiemomentje!

In het gezelschap van vrienden – Alles smaakt beter als je onder vrienden bent. Een goed gesprek boven een kopje koffie, daar teken ik meteen voor! Hoewel een glas wijn op zijn tijd natuurlijk ook smaakt, als je onder vrienden bent, vragen sommige gesprekken gewoon om koffie. Al is het maar om de volgende ochtend te halen. *In love met nachtelijke gesprekken*

dagboek-koffie

Na een heerlijke maaltijd – Koffie en eten, het hoort voor mij echt samen.Als ik helemaal voldaan ben en er geen dessertje meer bij kan (of net als het dessertje ook al op is) dan kan ik echt genieten van een lekker kopje koffie. Voor mij echt een degustatiemomentje om het eten even te laten zakken. Een van die perfecte koffiemomenten

En wat zijn jouw favoriete koffiemomenten?

2 Replies to “5 x mijn favoriete koffiemomenten”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.