Soms kom je dingen in je leven tegen die zo mooi en kostbaar zijn dat je ze wilt vasthouden en koesteren. Je wilt ze bij je houden en nooit meer laten gaan.
In het verleden heeft die houding in relaties me nooit iets opgebracht. Hoe meer ik krampachtig probeerde om de relatie te verdiepen of in stand te houden, hoe meer ik de mensen van me weg duwde en een vriendschap onmogelijk werd. Dus leerde ik mezelf de kunst om afstand te nemen op het juiste moment, hoeveel pijn me dat ook opleverde.

Mensen houden er niet van om aangeklampt te worden, ze houden er niet van dat iemand zich aan hen opdringt. Daar hou ik zelf ook niet van. Dus liet ik hen met rust om hen de ruimte te geven zelf het contact te zoeken. Al sloeg ik daar waarschijnlijk de laatste jaren teveel aan de andere kant in door…

Dus stuurt het universum mensen in je leven om je te herinneren dat je niet alleen ruimte moet geven maar dat het vaak ook gewoon fijn is als iemand je vraagt hoe het gaat en of alles goed is.

Het is een moeilijke balans tussen loslaten en aanklampen. Tussen er voor elkaar zijn en onverschillig zijn. Het is weer een les van het leven!

image

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.