Het nieuwe jaar is al aan zijn derde dag toe. Nog steeds een ideaal moment om doelen te stellen, goede voornemens te maken en wensen te doen. Dit jaar onthoud ik me van goede voornemens. Maar toch laat ik het nieuwe jaar ook niet geheel aan mij voorbij gaan!

Vorig jaar zette ik voor het eerst mijn doelen vast door een moodboard te maken. Ook dit jaar ging ik daarmee aan de slag, maar met een heel andere insteek. Ik wilde graag de sfeer die ik graag wil terug zien in 2017 weergeven.

moodboard 2017

Nieuw leven

Voor ons zal de belangrijkste gebeurtenis dit jaar de geboorte van onze dochter zijn. Nu het nieuwe jaar aangebroken is, beginnen wij ook echt met aftellen! Terwijl ik dit schrijf, is mijn Lief bezig de commode te monteren. Zo worden de laatste loodjes voor de kinderkamer verzet. We hebben deze week nog een paar boodschappen gedaan, zodat hier in huis de nodige aanpassingen kunnen gebeuren voor ons boontje. Ik hoop op een natuurlijke bevalling, een voorspoedige kraamperiode en dat de borstvoeding mag aanslaan. We zijn alvast goed geïnformeerd en worden op een fijne manier ondersteunt. Nu enkel nog duimen dat de dingen een beetje volgens onze wens verlopen!

Het centrale thema voor 2017 is dus echt nieuw leven. Een nieuw begin in de kringloop van het leven zal komend jaar deel uitmaken van onze ervaringen en ontzettend centraal komen te staan. Al de rest verbleekt er bijna bij!

Waar we gebleven waren…

Wie mijn moodboard verder bekijkt, zal zien dat er verder totaal geen nieuwe dingen opstaan. Mijn idee is dan ook vooral om verder te gaan met waar ik in 2016 gebleven was: meditatie, innerlijke rust, verbinding met de natuur, spiritualiteit, lezen en schrijven, mijn dierbaren. Ik neem de draad van vorig jaar gewoon opnieuw op dit jaar, maar met een iets andere inslag.

Met zo’n klein boontje erbij zullen alle draadjes die ik opnieuw wil opnemen, niet zo eenvoudig in ons leven te breien zijn. Mediteren, terwijl er een hongerig kindje op je ligt te wachten, is niet evident. Noch is innerlijke rust dat als je wegens mogelijks slaapgebrek vol frustraties de rommel in je huis aanschouwt. Of de broodnodige ‘me-time’ inlassen als mijn Lief na een zware werkdag thuis komt en even zijn gedachten wil verzetten.

nature heals

Zie daar, de uitdagingen die mij te wachten staan voor komend jaar. Ik geloof dat we met het nodige vallen en opstaan wel onze eigen weg zullen vinden. Toch maak ik mij ook geen illusies. Eenvoudig zal het zeker niet zijn. Wie even een paar eerlijke mama-blogs leest, zal dat ook meteen inzien. Op een 2017 waarin ik, mijn Lief en ons boontje onze weg vinden doorheen de jungle van het ouderschap!

Een wens voor de wereld

Misschien zie je het niet, maar impliciet zit er ook een wens voor de wereld verstopt in mijn moodboard. Ik hoef waarschijnlijk niemand in te lichten over de gebeurtenissen in 2016 die de wereld af en toe een minder mooie plaats maakten. “Is dit de wereld waarin wij ons boontje het leven moeten schenken?” is een vraag die ik me regelmatig stelde.

Daarom wens ik niet alleen voor mezelf de nodige compassie en innerlijke rust, maar hetzelfde wens ik ook de wereld. Ik ben er van overtuigd dat met meer begrip, meer compassie en meer empathie er ook meer wereldvrede zal komen. Een wens voor de wereld op deze derde dag van het nieuwe jaar dus!

2017, be good!

Wat zijn jouw wensen voor het komende jaar?

9 Replies to “2017, be good!”

  1. Hele mooie wensen en moodboard Saar, en dat wens ik voor jullie, dat jullie een hele mooie periode mogen ontvangen en krijgen als jullie boontje er is, dat ze het heel goed gaat doen en snel door slaapt, mama haar rust gunt en papa ook natuurlijk. Want inderdaad, mijn nicht heeft zware wallen onder haar ogen nu 😉 Babynichtje slaapt wel, maar verkeerde tijdstippen, hi hi, oh nee, maar ooit gaat dat ook weer over, dan krijg je ze het bed niet uit, en serieus, zo ben ik mijn eigen mama schap de eerste jaren door gekomen en ja ik had gelijk, die periode van amper haar bed uit te krijgen is er ook geweest 😉

    Wat ik wens, verder, dat iedereen in de wereld gelukkig zal zijn, dat mensen genoeg te eten en drinken hebben, onderdak, en nog zoveel meer, en dit geldt ook voor eigen familie en vrienden en bloggers, want van het voedsel.. en onderdak, daar hoef je niet eens de grens voor over…

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Susan Smit: De eerste vrouw: Elena’s Vlucht & VloedMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.