Ik besteedde mijn namiddag gisteren met het maken van een moodboard voor 2016. Natuurlijk weet ik niet wat dit jaar zal brengen, maar ik heb wel een paar wensen en ideeën. Vorig jaar maakte ik het jaar rond door elke maand aan mijn goede voornemens te werken. Dit jaar wil ik het een beetje anders doen. Dit moodboard is daar een begin van.

In het midden van het jaar begon het mij een beetje te vervelen. Elke keer terugkijken naar de goede voornemens die ik in het begin van het jaar had neergeschreven, om dan weer nieuwe maanddoelen te maken. Er is wel meer waar ik aan wil werken dan enkel die dingen die ik op papier had gezet in het begin van het jaar. In een jaar gebeurt er ook zoveel. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd, ben ik veel gegroeid en mijn prioriteiten kwamen telkens weer anders te liggen. Dat is uiteindelijk de normale loop van het leven, waar ik veel te weinig rekening mee had gehouden.

Moodboard

Het concept moodboard komt oorspronkelijk uit de creatieve wereld en wordt voornamelijk in de marketing veel gebruikt. Het is een voorstelling van een idee, gedachte of gevoel. Het is een visualisatie die meestal een fysieke vorm aanneemt. Moodboards worden echter ook gebruikt om inspiratie op te doen, zoals door interieurspecialisten, webdesigners of ontwerpers om een richting te geven aan een idee.

Aangezien een moodboard een visualisatie is, is het dus ook een goed hulpmiddel om wensen of plannen uit te beelden. Visualisatie is een techniek die er eigenlijk uit bestaat om je beelden voor de geest te halen en op die manier je te focussen zodat wensen bewaarheid worden. Klinkt een beetje als magie right? Deisy van Visionary Life schreef een heel interessant artikel over visualisatie.

Door middel van het moodboard wil ik mijn goede voornemens voor 2016 vorm geven. Ik neem jullie even mee doorheen mijn wensen, ideeën en plannen voor het komende jaar.

Voornemens voor 2016

De symbolen op mijn moodboard staan voor heel veel zaken, maar ik neem jullie even mee doorheen de belangrijkste concepten!

maan

Op spiritueel vlak wil ik graag verder gaan met werken met de maan. Technieken als visualisatie, meditatie en trancewerken zijn dingen waar ik aan denk. Langs de ene kant wil ik graag meer informatie opzoeken over de verschillende manen en hiermee aan de slag gaan, maar ik wil de fasen van de maan ook meer doorgronden om aan meer persoonlijke ontwikkeling te gaan werken.

mediteren

Mediteren werd een heel belangrijk aspect in mijn leven het afgelopen jaar en daar wil ik graag mee verder gaan. De opvolgsessies van mindfulness blijven belangrijk voor mij, maar ik wil ook graag eens een retraite gaan doen, een stilteweekend. Dat is iets waar ik al een paar jaar op zit te dubben en dit jaar ga ik het realiseren. Dagelijkse meditatie is ook zo’n punt waar ik verder aan wil werken, al is het maar tien minuten elke dag.

bewegen

Ik heb er een vruchtbaar jaar opzitten als het gaat over bewegen en het is fijn om dit ook verder mee te nemen in 2016. Het zwemabonnement zal goed benut worden. Ik heb een yogaschool waar ik de lessen graag volg en de fiets blijf ik gewoon dagelijks nemen naar het werk.

vegetarisch eten

Van bewegen naar gezondheid, het is geen grote stap, maar aangezien ik vind dat ik gezond genoeg doe, ga ik het daar niet over hebben. Wel wil ik het hebben over vegetarisch eten. Ik at volledig vegetarisch en zelfs gedeeltelijk veganistisch, maar door de stress van de verbouwingen en mijn werk verloor ik gewicht. Steeds meer snakte ik naar een heerlijk stukje vlees. Guilty, ik liet mijn eigen regels vallen en ging weer vlees eten. Ondertussen voel ik me meer vleeseter dan flexitariër. Dat strookt niet met mijn waarden en normen. Tijd voor actie!

natuur

Als paganist, heks en wicca ben ik ontzettend gehecht aan de natuur en deze blijft dan ook een grote rol spelen in mijn leven. Meer mooie plekjes ontdekken, evenveel genieten van de natuur en zoveel mogelijk duurzaam leven, staan hoog op mijn lijst. Ik wil meer leren over mogelijke manieren om duurzaam om te gaan met de wereld. En daarvan wil ik een aantal dingen in de praktijk brengen.

verbondenheid

Waar ik het afgelopen jaar van mezelf heb leren houden en persoonlijk enorm gegroeid ben, wil ik dit jaar meer inzetten op de relatie met anderen. Verbondenheid is een gevoel wat ik momenteel erg mis. De oorzaak daarvan ligt een stuk bij mij, daarom wil ik er het komende jaar meer op inzetten. Met verbondenheid bedoel ik dan niet alleen de leuke dingen met vrienden ondernemen, maar ook en vooral er zijn wanneer anderen het moeilijk hebben, luisteren en zelf ook open kunnen zijn over wat speelt.

engagement

Engagementen heb ik genoeg in mijn leven, maar het wordt tijd om eens goed te overdenken waar ik nu eigenlijk voor sta. Waar wil ik me honderd procent voor inzetten en wat wil ik er liever ‘even bijnemen’. Soms heb ik het gevoel dat ik geen grip heb op mijn activiteiten als vrijwilliger. Daar wil ik verandering in brengen. Even alles op een rijtje zetten en duidelijke keuzes maken. Helderheid in het hoofdje!

inspiratie

Als laatste is er een woord dat ik graag wil meenemen in het komende jaar: inspiratie. Ik wil geïnspireerd worden om mooie woorden op papier te zetten, dingen te creëren. Boeken, tijdschriften, medebloggers, mooie beelden, … Ik wil graag beleven, ervaren en de passie voelen. Life is too short to not get inspired!

Hebben jullie al goede voornemens gemaakt?

11 Replies to “2016, wat breng je mij?”

 1. Mooie wensen heb je voor het aankomende jaar! Ik heb mijn reading challenge alvast gemaakt en verder ga ik komende dagen een goed nadenken wat ik belangrijk vind! Alle goeds voor 2016 gewenst!

 2. Wat een tof idee om het zo visueel aan te pakken, ik heb ook wel een aantal doelen gesteld die ik graag als dan niet gedeeltelijk zou willen behalen in 2016.
  Het blogje komt morgen online.

  De beste wensen in ieder geval voor het komende jaar!

 3. Heel erg mooi! Leuk dat je het zo op een moodboard vast hebt gelegd. Zou voor mij ook wel wat zijn, want ik vergeet het iedere keer weer. Heb niet echt voornemens, wel wensen, maar omdat ik nog zo midden in de therapie zit ligt mijn focus vooral daarop. Mezelf rust en tijd gunnen, dat is misschien het enige voornemen.

  Ik wens jou een heel mooi, liefdevol en gezond 2016. X

  1. Wanneer je in therapie zit, krijg je al genoeg doelstelling opgelegd. Hoef je er niet nog een hoop bij te gooien. Dan wordt het een klein beetje onmogelijk. Dus ik vind het voornemen om jezelf tijd en rust te gunnen perfect passen! Go for it!

 4. Absoluut heel mooi Saar, wat je als doelen dit keer hebt gesteld, maar onthou, ik ken de moodboard vanuit The Secret, dat er ook heel duidelijk bij staat, dat je eigenlijk de moodboard weer moet vergeten ook, en dat het soms wat langer duurt dan een jaar om iets te realiseren. Ik heb gemerkt, dat ik ooit wensen heb uitgesproken, die pas jaren en jaren later uit zijn gekomen.

  En dat weet ik nu, omdat als het alsnog gebeurd ik meteen moet lachen omdat ik het moment weer zie wat ik zelf was vergeten, het moment dat ik iets gezegd heb tussen neus en lippen door. 😉 herlees The Secret nog eens, of The magic, beiden van dezelfde schrijfster, en go for it! Het tweede boek is ook een boek om te doen, om nog duidelijker je doelen te kunnen stellen. Maar ook het verleden te helpen verwerken.

  She can win if she wants… she’s ahead of her time! 😉

  X

  1. Maar Morgaine, ik heb hier helemaal geen moodboard gemaakt vanuit hetzelfde idee als in the Secret. De doelen die ik stel, zijn niet om te vergeten, daar moet je aandacht aan geven en aan werken. Die verwezenlijken zich helemaal niet vanzelf. Eerlijk gezegd heb ik zelfs een hekel aan het idee dat verandering vanzelf wel komt, omdat je er nu eenmaal een moodboard van hebt gemaakt ofzo.
   Ik heb The Secret ooit gelezen en neen, het is echt niet een concept waar ik me kan achter scharen. Dat wil niet zeggen dat het voor andere mensen niet veel kan betekenen of betekend kan hebben, maar van zodra ik dat boek open sla (ik heb het hier ergens liggen) krijg ik de kriebels. Ik ga het dus lekker op mijn manier doen :p

   Oh ja, en als iets langer duurt dan een jaar, dan duurt het iets langer dan een jaar. Dat is me ook al meerdere malen overkomen. Vooral thema’s zoals afsluiten zijn van die gluiperds die je jaren aan het werk houden!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.