Boekentips

Change of mind

Merry Meet Haagje,

‘Snel’ zou ik het verliezen van het goede gevoel nu niet noemen. De dingen die gebeurd zijn, waren best ingrijpend en confronterend. Voornamelijk omdat er nog dingen boven kwamen die ik niet voorzien had. Wanneer ik op dit alles terug kijk dan bedenk ik me dat dit gewoon niet meer en niet minder hoort bij het proces van het afsluiten. Toen ik met donkere maan mijn verleden ‘afsloot’, zal het meer de intentie van het afsluiten geweest zijn die ik het universum instuurde, waarvoor ik nu de nodige tools aangereikt krijg. Zo kreeg ik gisteren weer wat ideeën aangereikt tijdens een interessant gesprek bij mijn bezoek.

Het werken met een teken of met een idee van een godin vind ik echter wel heel bruikbaar. De laatste dagen was ik heel erg bezig met het bedenken van wat ik zou gaan doen met de komende volle maan, maar zo beginnen er nieuwe ideetjes in mijn hoofd te sijpelen.

Wat doe jij zoal met ideeën voor vieringen? Normaal laat ik het allemaal bezinken en vormt het idee zich wel in mijn hoofd, maar ik denk dat ik mijn magisch dagboek steeds meer zal gebruiken om dit soort dingen te noteren en uit te werken. Tot nu toe werkte ik altijd op intuïtie, maar het lijkt mij interessant om op voorhand een aantal concepten uit te werken. En daarbij kan ook het creatieve meer een plaats innemen.

Het is opvallend hoe een ‘change of mind’ een heel ander leven kan bieden. Ik ben niet de eerste persoon om te geloven in de maakbaarheid van het leven, maar je kan wel door de manier waarop je naar het leven kijkt dingen enorm veranderen. Je staat anders in het leven en dat heeft zo’n grote invloed op je omgeving. Geweldig hoe zo’n dingen zo’n invloed kunnen hebben.

Gisteren kwam ik trouwens onderweg nog een aantal dieren in een merkwaardige opstelling tegen. Ik was onderweg en nog geen kilometer van mijn huis af toen ik midden op de weg een dood dier lag liggen. Langs beide kanten van de weg stond een ekster en vlak bij het dode dier stond een kraai en op een halve meter van de kraai wachtte een meeuw zijn beurt af. Toen ik uiteindelijk het dier voorbij reed, bleek dat een konijn te zijn. Konijn en ekster zijn op mijn pad gekomen tijdens een trance als mijn krachtdieren een hele tijd geleden. Ik heb heel sterk het gevoel dat dit iets wil zeggen en dat ik hierover of hiermee aan de slag moet gaan. Dieren hebben mensen veel te vertellen, geloof ik.

Bezig zijn met maankoorden lijkt mij een heel fijne manier om hekserij en de maan te beleven. Het kriebelt bij mij om er ook mee aan de slag te gaan. Ik heb nog wel ergens de informatie liggen die je mij een keer gegeven hebt daarover. Maar daarnaast wil ik ook met een soort van patchworking aan de slag gaan om daarin iets te gaan verwerken. Ik moet het nog even uitdenken, maar het komt nog. Ik hou je alvast op de hoogte!

Veel liefs en blessings,
Saar

Wat Haagje mij schreef, lees je hier!

1 thought on “Change of mind

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.