Boekentips

Verder met beelden

De smartphone zorgde ervoor dat ik meer in beelden ging denken, maar ook dat ik meer beelden ging gebruiken. Maar ook zorgde hij ervoor dat ik voor mezelf een ‘kijk-wat-ik-doe-cultuur’ creëerde…

Op een smartphone kan je heel leuke apps installeren. Zo heb je bijvoorbeeld instagram. Zoals ik al eerder vermeldde ben ik niet zo’n held met plaatjes. Ik vind ze leuk om te kijken, maar als ik een tijdschrift of een strip lees dan zal ik de tekst opnemen, maar de plaatjes die erin staan kan ik mij moeilijk herinneren.

Op een bepaald moment in mijn leven vond ik dat genoeg en besloot voor mezelf dat ik meer op beelden zou beginnen letten. Ik probeerde om creatief met beelden om te gaan door tekenacademie te volgen, maar dat draaide op niets uit. Wat ik ook leuk vond, was het nemen van foto’s. Het fototoestel lag echter vaker thuis dan dat het mee ging en eigenlijk zijn mijn foto’s ook niet zo geweldig.

Instagram bleek echter een leuke uitvinding voor mij te zijn op dat vlak. Met instagram kan je heel makkelijk een leuke foto nemen, je legt er een layer over (die je standaard in de app zitten) of post hem zoals je hem genomen hebt en tada, je foto verschijnt op een tijdslijn. Het leuke is dat je het ook nog eens kan verbinden met facebook of twitter. Zo gebruik je dus je eigen bestaande social media om je foto’s de wereld in te sturen. Instagram staat niet op zichzelf.

instagram

Eerst nam ik steeds meer foto’s met mijn gsm als ik ergens liep en er viel mij iets op. Ik begon ook helemaal anders naar de wereld te kijken. De bril ‘wat-is-leuk-om-te-delen’ ging op. Soms maakte ik meerdere foto’s per dag, soms bleef het een week stil.

Maar wanneer ik nu eens naar mijn gemaakte foto’s kijk, zitten er steeds meer foto’s met een ‘kijk-eens-wat-ik-doe’ gehalte. Er zit niet alleen veel eten – wat wel leuk is natuurlijk – maar ook veel chocolademelk en koekjes tussen… Of mijn boek dat ik aan het lezen ben. Toen ik gisteren nogmaals een foto wilde maken van mijn chocolademelk stelde ik mezelf wel een vraag: “Is dit iets wat de mensen leuk vinden om te zien?” Vooral omdat het de zoveelste chocolademelk is.

Instagram is leuk, ook om mijn status op facebook op te fleuren, maar misschien is het eens tijd om interessante onderwerpen voor mijn foto’s te zoeken. En minder de chocolademelk die ik drink!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.