Vandaag is de internationale dag van het Geluk! In teken van vandaag kon ik dus een artikel schrijven over hoe je gelukkig wordt, of welke dingen mij gelukkig maken.

Waar ik echter dol op ben, is het delen van quotes. Eenvoudige uitspraken bevatten soms zoveel wijsheden. Met een goede quote sla je vaak de nagel op de kop. Soms kunnen anderen het nu eenmaal veel beter zeggen dan ik. Daarom deel ik op deze internationale dag van het Geluk 12 quotes die je meer leren over geluk.

1. Jezelf vergelijken met anderen

quotes die je meer leren over geluk

Niemand is ooit gelukkiger geworden van zichzelf vergelijken met anderen, want bij anderen lijkt het altijd beter te zijn. De waarheid is dat je je nooit in de schoenen van iemand anders kan verplaatsen en dus eigenlijk verblind wordt door alles wat zij schijnen te hebben. Je vergeet echter heel makkelijk dat iedereen zijn kruisje heeft. Daarnaast, wat iemand anders gelukkig maakt, hoeft jouw geluk niet te zijn. Stel je eigen doelen.

2. Omgaan met problemen

geluk geen problemen

De wereld is geen zoete suikerspin, maar eerder een roos met doornen. We kunnen niet alles zodanig manipuleren dat de doornen verdwijnen. We kunnen wel omgaan met de doornen. Dus trek je handschoenen aan en geniet te volle van al het moois dat de roos je te bieden heeft!

3. Iets over rozen en doornen

geluk regenboog

Mijn favoriet onder de quotes die je meer leren over geluk. Het leven is niet alleen maar geweldig. Waardeer ook de minder goede dagen, want zonder dalen kan je geen hoge toppen scheren. Mindere dagen mogen er ook zijn. Vaak leer je van minder fijne momenten de kostbaarste lessen. Accepteer ze, verwelkom ze en zorg goed voor jezelf!

4. Acceptatie

geluk loslaten

Er is niets mis met doelen stellen, integendeel! Je moet in het leven echter flexibel zijn en je doelen en verwachtingen bijstellen als dat nodig is. Ga niet af op de verwachtingen die anderen van je hebben. Kies ervoor om voor beter te gaan, maar ten alle tijde blij te zijn met wat al is.

Lees ook deze wijsheden over acceptatie

5. Geniet

geluk kleine dingen

We zouden het bijna vergeten om te genieten van de kleine dingen van het leven. Als je echter je ogen opent en de details bekijkt dan is er werkelijk genoeg om van te genieten. Cupcakes bijvoorbeeld?

6. Taart, wijn of cupcakes!

geluk kopen

Neen, geluk kan je niet kopen, maar je kan wel uitzonderlijk genieten van die kleine dingen die je gelukkig maken. Of dat nu spullen zijn, lekker eten of heerlijk drinken, vergeet niet om daar ook van te genieten! Dat is toch een van de beste quotes die je meer leren over geluk?

7. Met mate

geluk tussen weinig en veel

Middelmaat is niet altijd wat we wensen, maar te veel van iets of te weinig van iets kan ons behoorlijk ongelukkig maken. Teveel cupcakes zorgen voor een opgeblazen gevoel waar je echt niet blij mee wordt, maar geen cupcakes… Tja, wat zouden we zijn zonder cupcakes? (ongelukkig misschien)

8. Keeping up appearances

geluk vanbinnen

Doe vooral wat jou gelukkig maakt, wat jou een goed gevoel geeft. Word je gelukkig wanneer je mensen kan helpen, mooie stukjes kan schrijven of heerlijke gerechten kan bereiden? Waarom zou je dan kiezen voor het grote salaris met dikke BMW maar werk waar je ongelukkig van wordt?

9. Perfectie naarstreven, of niet?

geluk naast imperfecties

Niets of niemand is perfect. Kijk voorbij de imperfecties, zie hoe mooi iets of iemand is naast al de gebreken. En besef heel goed dat imperfecties vaak zorgen dat iets mooier wordt.

10. Waarderen wat je al hebt

geluk al hebben

Sta elke dag stil bij alles wat je wel hebt. Wees dankbaar en blij met alle kleine dingen die je wel reeds hebt of hebt gerealiseerd. Wees trots op dat laatste, het zijn kleine en grote prestaties die je brengen waar je nu bent.

11. Positief denken

c669030f054eefd2a31602b52c0d4ace

Onze gedachten hebben een heel grote kracht. Soms vergeten we dat, maar met positief denken komen we een heel eind dichter bij gelukkig zijn. Kies dus voor vriendelijke gedachten, niet alleen over jezelf maar ook tegenover anderen.

Lees hier hoe je positiever kan gaan denken

12. Hou van wat je doet

9c00113c19515f5576e7bdc781ff0601

Je kan ervoor kiezen om te doen wat je leuk vindt, maar de mooiste keuze is om te houden van wat je doet. Soms krijgen we niet altijd wat we willen, maar ook in de dingen die we uiteindelijk wel krijgen kan je geluk vinden.

En de belangrijkste les van allemaal zal hierbij dus zijn: weet waar je blij van wordt en waar je ongelukkig van wordt. Want je kan wel leren houden van wat je doet, maar als het je ongelukkig maakt dan verzamel je best de kracht om er een eind aan te maken.

Deze selectie van 12 quotes die je meer leren over geluk vormen een korte handleiding om je op te helpen naar een gelukkiger leven. Want … Everybody deserves a little happiness! 

8 Replies to “12 quotes die je meer leren over geluk vinden in je leven”

    1. Ik ben er ook gisteren op gebotst. En toen vond ik het leuk om iets met quotes te gaan doen, want echt over geluk is zoveel geschreven dat ik toch het warm water niet meer moet uitvinden?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.