Zo af en toe inspireren mensen elkaar, zoals vandaag toen Miss Artemis op facebook vroeg wie zin had om mee te doen met 100 dingen minder. De regels zijn simpel: je gaat door je huis, ruimt ondertussen een beetje op en zoekt 100 dingen die weg mogen. Dat weg is wel heel belangrijk, want je moet ze weg geven of verkopen of … Als ze maar een nieuwe bestemming krijgen. Het is niet de bedoeling dat die 100 dingen een vuilniszak in vliegen.

Aangezien ik vorige week al een aanvaring kreeg met het lenteschoonmaaksyndroom gilde ik meteen dat ik mee wil doen. Kasten opruimen is trouwens hoog nodig. En ook op mijn zolder ligt nog wel wat materiaal waar iemand anders misschien gelukkiger van wordt.

Er is echter een maar: telkens je iets nieuws aanschaft, ben je weer 1 ding rijker en moet er dus ook eentje van het aantal dat je net hebt weg gedaan. Dat wordt dus opletten geblazen met aanschaffen van spulletjes!

Mijn lijst is ondertussen al drie items lang:

  1. stelletje met peper- en zoutvat en azijn- en olieflesje
  2. theekannetje op verwarmer
  3. machine om aardappels e.d. in verschillende vormen te snijden (zoals frietjes) => ging weg in een ruiltocht, waarbij ik een banaan in de plaats kreeg die ik op at

Maar Lief heeft ondertussen wel een item aan de gekocht-lijst toegevoegd:

  1. Kompas

Dat maakt dat de teller op 2 staat. Ik ga maar eens aan de slag in die kasten en licht ondertussen Lief in dat we niets meer mogen kopen!

One Reply to “100 dingen minder”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.