Over Saar

“Leef een magisch leven”

“Wat wil jij echt graag doen?” was de vraag die me in 2014 op het magisch festival in Rotterdam werd gesteld tijdens een tarotconsult. Ik zat met mijn mond vol tanden en mijn ogen vol tranen. De vraag bracht enorm veel bij mij teweeg. Ik had het gevoel dat ik mezelf kwijt was geraakt in mijn zoektocht naar mezelf.

Voorafgaande aan dat punt was er enorm veel gebeurd. In 2007 begon ik het pad doorheen het diepste dal in mijn leven. Of zal ik het een zwemtocht noemen waarbij ik eerder verdronk dan dat ik de kust bereikte? Het verleden waarin pesten, eetproblemen, een moeilijke thuissituatie en seksuele intimidatie een rol speelden had mij eindelijk ingehaald en eiste zijn tol. Op mijn 20e vertelde mijn psycholoog me dat ik een burn-out had.

Wat therapie en zelfhulp eerder niet teweeg had gebracht, bracht die vraag teweeg. Ik ging op zoek naar mezelf. De psycholoog die ik in die periode trof, maakte gebruik van positieve psychologie waardoor we er samen in slaagden om mij weer zin te geven. Stilaan ontdekte ik, dat schrijven mijn levensdroom was, daar haalde ik werkelijk geluk uit. Mijn droom om een schrijfster te worden was nog niet helemaal weg. Na wat vallen en opstaan, werd Galabria geboren.

Galabria was oorspronkelijk een wereld waarin ik een aantal verhalen liet afspelen, maar groeide al gauw uit tot het symbool van een wereld waarin je gewoon jezelf kan zijn, gelukkig kan zijn en dit kan uitstralen. Dankzij de acht-weken-training mindfulness die ik eind 2014 volgde, veranderde mijn leven. Ik leerde dat jezelf zijn en gelukkig zijn – met de nodige moeite – ook in deze wereld kan. Dat is waar Galabria uiteindelijk is voor gaan staan: kansen en mogelijkheden om het beste uit jezelf en het leven te halen, maar om dit vooral op je eigen manier te doen. Galabria is de zoektocht naar jezelf en de vreugde die je ervaart wanneer je jezelf eindelijk leert kennen. Over mijn zoektocht naar geluk schreef ik hier ook een reeks blogposts.

Een tweede pijler waar ik met Galabria verder aan bouw, is hoe je verder gaat als je weet waar je voor staat. Hoe ga je bewust in het leven staan: op vlak van spiritualiteit, voeding en zelfontwikkeling. Bewust in het leven staan als echtgenote, vriendin en uiteindelijk als kersverse mama.

Luna op 'over Saar'

 

(Visited 1.185 times, 1 visits today)

3 thoughts on “Over Saar

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge