Recept | duo van kool met penne en geitenkaas

Recept | duo van kool met penne en geitenkaas

Ik ben gek op koken. Af en toe laat ik mijn creativiteit los in de keuken en vandaag leek het me leuk om eens een recept met jullie te delen. Een recept zonder vlees of vis, want vegetarisch is absoluut niet saai!

Wat heb je nodig?

  • Een halve chinese kool
  • 400 g witte kool
  • Penne
  • Een rolletje geitenkaas
  • 50 g geraspte kaas
  • 50 g bloem
  • 50 g boter (+ wat extra om te stoven)
  • 30 cl melk
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat

Voorbereiding

kool snijden

Snij beide kolen in reepjes.

Snij het kaasrolletje in plakjes.

Laat de oven opwarmen, stand grill.

Aan de slag

1. Smelt een klompje boter in een grote kookpan en voeg de koolreepjes toe. Laat deze stoven voor 12 minuten. Voeg eventueel wat water toe om het aanbakken tegen te gaan. Kruid met peper en nootmuskaat naar smaak.

2. Maak de kaassaus: smelt de boter in een kookpan, voeg de bloem toe en klop met een garde tot een smeuiige substantie. Laat even bakken tot je de geur van deeg ruikt. Voeg daarna beetje bij beetje, terwijl je roert met een garde, de melk toe. Blijf roeren tot je saus goed is. Voeg de geraspte kaas toe. Kruid eventueel met peper, nootmuskaat en zout.

saus maken

3. Kook intussen de penne volgens de aanwijzing op de verpakking.

4. Meng de kool en de penne onder de kaassaus. Giet het mengsel in een ovenschaal.

5. Leg daarop de plakjes geitenkaas.

6. Steek een tiental minuten onder de grill.

in de oven

(Visited 34 times, 1 visits today)

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: