Food and Health #5

Gezond leven in een samenleving waar een snelle hap de trend is, suikers en vetten voor het grijpen liggen en producenten niet zo met onze gezondheid in zitten is niet eenvoudig. Het vergt een beetje gezond verstand en discipline. Vandaag weer een stukje met mijn food diary en een heleboel inspiratie in de wekelijkse ‘Food and Health’.

Food Diary

food and health ontbijt

  • Warme havermout met cocosmelk, cacao en bananen;
  • Pannenkoeken, made with love;
  • Overnight oats met bosbessenyoghurt;
  • Boterham met chocopasta;
  • Overnight oats met cocosmelk, cacao en kaneel;
  • Overnight oats met cocosmelk, cacao en rode vruchten.

food and health lunch

  • Chili Cheese Fries;
  • Pasta met spinazie, geitenkaas en tomaatjes;
  • Bonen in tomatensaus en deluxe veggieburgertjes;
  • Bruin broodje met kaas en groenten;
  • Het restje van de stoemp met zurkel en een gekookt ei;
  • Maïssoep met bonen en brood;
  • Bruscetta met tomaat en mozarella op een heerlijk slaatje.

food and health diner

  • Vegetarische spaghetti in ’t Kroegske;
  • Maïssoep met bonen;
  • Home made pizza;
  • Stoemp met zurkel en een spiegelei;
  • Puree, andijvie en een veggieburger;
  • Vegetarische lasagna met brocolli, champignons en dragonsaus;
  • Slaatje geitenkaas.

Receptje van de week: pasta met spinazie, geitenkaas en tomaatjes

Het bereiden van dit recept was een pure gok waarbij ik ‘vermoedelijk bij elkaar passende smaken’ in een gerecht verwerkte. Vrij eenvoudig om te maken en overheerlijk. Dat was toch het verdict van mij en mijn Lief!

food and health spinazie pasta

Wat heb je nodig?

Voor twee personen:

  • 750 gr jonge spinazie,
  • 150 gr zachte geitenkaas,
  • 400 gr gekleurde spirelli,
  • 10 gedroogde tomaatjes,
  • 10 kerstomaatjes,
  • nootmuskaat, peper en zout,
  • plantaardige olie of boter.

Aan de slag!

  • Snij de gedroogde tomaten in reepjes,
  • Snij de kerstomaten in twee.
  1. Doe wat plantaardige olie of boter in een kookpot. Zorg dat deze goed warm heeft en stoof de spinazie een vijftal minuutjes. Indien nodig kan je nog een beetje water toevoegen. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Doe de geitenkaas bij de spinazie en roer tot deze helemaal gesmolten is en vermengd met de spinazie.
  3. Voeg de gedroogde tomaatjes toe en laat nog even doorwarmen.
  4. Kook de spirelli ondertussen gaar volgens de instructies op de verpakking.

Serveren

  • Schep de spirelli op een bord.
  • Giet daarop de spinazie met geitenkaas.
  • Leg op elk bord nog een aantal halve kerstomaatjes.

Smakelijk!

De sportieve toer op!

Ondanks dat mijn rug op maandag nog niet helemaal herstelt was, besloot ik om toch naar de les Tai Chi te gaan. Tai Chi is een sport waarbij heel sterk op de juiste houding wordt gelet en het belangrijk is om je eigen grenzen te respecteren. Ik lichte de lesgeefster in en haar leek het ook een goed idee om toch mee te doen, maar goed in de gaten te houden of de pijn niet te erg was.

Uiteindelijk bleek dit zelfs een goede zet. Ik slaagde erin om 90% van de les effectief mee te doen, enkel op het einde en tijdens de uitleg moest ik vaak even gaan zitten. De dagen daarna merkte ik een sterke verbetering op wat betreft de pijn. Blijkbaar moesten die spieren toch even los gemaakt worden!

Woensdag sloegen we ons zwemuurtje over, omdat we bij de fotograaf ons huwelijksalbum mochten gaan ophalen. Het is werkelijk een pareltje geworden!

 

(Visited 82 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Food and Health #5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge