Recepten

Pittige Penne

Ik kom er eerlijk voor uit: ik ben een pastaliefhebber. Experimenteren in de keuken met pasta vind ik geweldig. Je kan er zoveel kanten mee uit en het is vaak super gemakkelijk om te maken! Je hebt gewoon de juiste saus nodig. Pastasaus maak je zo ingewikkeld, of zo eenvoudig, als je zelf wilt. Zin in een snelle maaltijd? Pasta is hier de oplossing.

Zonder vlees?

Het allergrootste voordeel van pasta vind ik de eenvoud waarmee je vegetarische maaltijden bereidt. Aangezien een pasta meestal een eenpansgerecht is, kan je eenvoudig een schotel maken zonder vlees of vis. Je hoeft zelfs geen vleesvervangers te gebruiken, zoals tofu of seitan. Als je groenten toevoegt die de nodige voedingsstoffen verschaffen, heb je zo een vegetarisch gerechtje op tafel staan. Of, zoals in deze variant, je voegt een paar noten toe voor een extra crunchy touch!

Penne all’arabiata

Wat heb je nodig?

  • 250 gr penne
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zongedroogde tomaten
  • Een handje pijnboompitten (dit kan je variëren naar gelang je eigen smaak)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 4 eetlepels curryketchup
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel pilipili
  • 2 eetlepels plantaardige olie

tomaat pijnboompit

Zo maak je het:

  1. Snij de ui en de knoflook fijn. Laat de olie in een kookpot verwarmen. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot ze glazig worden.
  2. Voeg de Italiaanse kruiden en de pilipili toe. Roer om en laat een halve minuten meebakken.
  3. Voeg de tomatenblokje, de curryketchup en de balsamicoazijn toe. Breng aan de kook en laat dit tien minuutje pruttelen. Roer alles regelmatig eens om.
  4. Kook intussen de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
  5. Rooster ook de pijnboompitten. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze opwarmen. Leg de pijnboompitten in de pan zonder vetstof toe te voegen. Rooster tot ze goudbruin zien.
  6. Snij de zongedroogde tomaten in kleine reepjes.
  7. Roer de pasta onder de saus. Voeg daarna ook de geroosterde pijnboompitten en de zongedroogde tomaten toe. Roer dit alles nogmaals goed om.

penne all'arabiata

Smakelijk! Als jullie het recept maken dan vind ik het heerlijk als jullie het mij laten weten door een foto te delen en mij te taggen.

(Visited 37 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Pittige Penne

  1. Jeej weer een pastarecept voor mijn collectie. Ik hou er ook zo van! Deze moet ik wel een keer maken als man en kinderen er niet zijn want in tegenstelling tot mik zijn ze niet zo’n fan van pittig.

  2. Dat klinkt als heerlijk, en inderdaad, ook zo makkelijk zonder vlees te maken of kip… doe ik ook met regelmaat, extra groenten erdoorheen

    Het enige wat ik hier mis, is wat kaas erdoor op je bord 😉

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge